7 – Fundraising
Fundraising er for mange et stort emne at tage fat på. Det kan virke uoverskueligt at gennemskue de mange fondes forskellige krav, og finde ud af hvordan man sammensætter et projekt der rammer lige i øjet til at opnå funding.
Læs mere om fundraising i punkterne herunder
7.1 God Strategi
Forsøg derfor at sammensætte projekter som rummer både parter fra brugere, lodsejere, repr. for andre grønne organisationer, myndigheder og markedsføring (f.eks. turismen), – så er der skabet et stærkt grundlag for et succesfuldt projekt som kan opnå funding.
Det kræver imidlertid en tovholder eller koordinator tilknyttet projekt, og når koordinatoren har taget alle i ed på projekt indholdet, kan projekterne som regel også gennemføres uden vanskeligheder mellem partnerne.
7.2 - Grundig forberedelse
Således anbefales det at gennemarbejde sit projekt med god planlægning, kortmaterialer og budgetter som du kan finde input og oplæg til her på vidensbanken.
Ry Bike Park blev støttet som et “Lokalt grønt partnerskab”
Der stilles også krav om en god og velbegrundet projektbeskrivelse og et realistisk anlægsbudget – som oftest baseret på erfaringstal eller indhentede tilbud. Projektbeskrivelsen skal kunne anvendes både til at fremskaffe økonomi (fundraising) og til at sikre myndighedsgodkendelser.
7.3 - Fortvivl ikke - Eksempler!
Nordeafonden: Støtter projekter over 100.000 kr. centralt, mens projekter under 100.000 kr støttes af det lokale bankråd. Eksempelvis har sporbyggerne i Hareskoven få støtte, og her kan du læse om støtte til projektet i Egebjerg bakker på Sydfyn
Friluftsrådet, udlodningsmidler fra tips og Lotto: Eksempler på støttet projekt er MTB-rute i Pamhule Skov
LAG (Lokale AktionsGrupper) – udvikling landdistrikter: De forskellige LAG’ere vægter lidt forskellige projekter i henhold til den lokale udviklingsstrategi. LAG i Vejen har lavet en god liste over en masse fonde, som du kan finde her
Mange helt lokale fonde støtter lokale formål og lokale projekter. Dér er man nødt til at orientere sig på nettet.
7.4 - Andre kilder
Det er pt uvist, om Naturstyrelsens pulje til grønne partnerskaber nedlægges med vedtagelsen af den kommende finanslov. Ellers er det oplagt at kigge på den her.
LUK ALLE UNDERPUNKTER
Redaktør og fagkonsulent på vidensbanken
er Søren Pedersen fra more4mtb.dk
- Passioneret mountainbiker
- Uddannet anlægstekniker
- 5 års MTB spor forvaltningserfaring
- Sporkonsulent for klubber, kommuner og Naturstyrelsen